U ovom tekstu je opisan dizajn ambalaže za Market Pantry. Osnovan 2001 godine Market Pantry je jedan od deset privatnih robnih marki dostupne u Targetu. Market Pandtry pokriva većinu prehrambenih proizvoda. Sadrži preko 1900 proizvoda, brend prihoduje milijardu dolara godišnje od prodaje, uprkos bezličnom izgledu.

Dizajn ambalaže za Market Pantry

Dizajn ambalaže za Market Pantry 1

Prethodni dizajn

Prethodni dizajn ambalaže je bio siromašan i bezličan i imao je oznaku karakterističnu za kraj 90ih godina. Kompletnan prethodni dizajn možemo oceniti kao – jeftin. Dok je konzistencija ozbiljan faktor za identitet brenda, sa hiljadama različitih proizvoda, Market Pantry je lako uočljiv. Sistem se ponavlja i sve izgleda kao podrazumevano dizajn rešenje, od tipografije do fotografije hrane.

 

Dizajn ambalaže za Market Pantry 2

 

Ukoliko se osvrnemo na novi logotip sa odgovarajućom tipografijom i slikama, novi dizajn je shodan reputaciji agencije Target koja stoji iza ovog dizajna.

 

Dizajn ambalaže za Market Pantry 3

Dizajn ambalaže za Market Pantry 4

Dizajn ambalaže za Market Pantry 5

Nov sistem je ogroman i fleksibilan sa samo nekoliko ključnih elemenata koji se ponavljaju i omogućavaju dodatno istraživanje proizvoda. Logotip je uvek na vrhu, obično centriran i crvena je dominantna boja. Prethodna boja je bila prljavo bela. Familija fontova je Hoefler & Co.’s Knockout. Fleksibilnost dolazi kroz niz obrazaca koji se pojavljuju u pozadini i neophodni su.

 

Dizajn ambalaže za Market Pantry 6

Dizajn ambalaže za Market Pantry 7

Dizajn ambalaže za Market Pantry 8

Dizajn ambalaže za Market Pantry 9

Dizajn ambalaže za Market Pantry 10

Dizajn ambalaže za Market Pantry 11

Dizajn ambalaže za Market Pantry 12

Dizajn ambalaže za Market Pantry 13

Dizajn ambalaže za Market Pantry 14

Dizajn ambalaže za Market Pantry 15