Da li ste zapitali sta sadrži dizajn ambalaže i pakovanja za olimpijsku medalju u Riju? Za mnoge korisnike Twittera, dizajn ambalaže Olimpijske medalje je pogrešan, dok je za same takmičare to simbol vrednog rada i odricanja.

Iz celog sveta, najbolji među najboljim sportistima sveta će takmičiti u Riju. Ulog je osvajanje jedne od tri medalja – zlatnu, srebrnu ili bronzanu. I ove godine, ne samo da su medalje vredne pomena, već je i ambalaža izvanredna.

 

Dizajn ambalaže i pakovanja za olimpijsku medalju u Riju 2

 

Dizajn ambalaže i pakovanja za olimpijsku medalju u Riju

Sada  je ekologija važnija nego ikad. Rio je zato odabrao tu temu kao fokus za Olimpijske Igre 2016 godine. Ceremonija svečanog otvaranja je prokrčila put ovom problemu, tako što je svaki takmičar zasadio biljku u Tijuca šumi, najvećoj urbanoj šumi na svetu.

Održivost životne sredine je oslikano na samim medaljama. Sa tim kriterijumima, od faze razmišljanja do dizajniranja finalnog proizvoda je sve realizovano. Tome u prilog ide činjenica da su zlatne medalje izrađene od čistog zlata, bez upotrebe žive.

 

Dizajn ambalaže i pakovanja za olimpijsku medalju u Riju 3

Dizajn ambalaže i pakovanja za olimpijsku medalju u Riju 4

 

Srebrne i bronzane medalje su napravljene sa 30% recikliranih materijala, dok su trake napravljenje od materijala koji sadrži 50% recikliranih plastičnih boca. Medalje su upakovane u lepo izrezbarenim drvenim kutijama sa kliznim šarkama.

Svi proizvodi povezani sa medaljama, uverenja, pakovanje, dolaze da pečatom Saveta za očuvanje šuma. Savet za očuvanje šuma je neprofitna organizacija koja se fokusira na odgovorno upravljanje i korišćenje i očuvanje šuma.

 

Dizajn ambalaže i pakovanja za olimpijsku medalju u Riju 5