Medalja časti

Red Hook je pivara, koja se bavi proizvodnjom zanatskih piva. Osnovana je 1981 u Sijetlu. U poslednjih 35 godina, Red Hook je suočen sa konstantnim rastom. Njegovo vodeće pivo je ECB. Takođe je poznato i IPA, koje je uvršteno u menije mnogih restorana. Ove godine, Red Hook je predstavio novu ambalažu. Autor abmalaže je agencija Sasquatch.

 

dizajn-ambalaze-redhook2

dizajn-ambalaze-redhook3

dizajn-ambalaze-redhook4

dizajn-ambalaze-redhook5

dizajn-ambalaze-redhook6

 

 

Prethodni izgled je bio dopadljiv i predstavljao je neku vrstu raspoloživog izgleda. Međutim taj izgled nije duboko ukorenjen za RedHook brendom. Nove oznake daju novi život originalnom dizajnu pivare za ESB i sada se mogu primeniti na sve ostale. Iako ima jedan ili dva više poteza nego što je neophodno oko logotipa i imena, dizajn koji liči na značku je prijatan i daje više tradicionalan izgled.

Kada oznake odstupaju od originalnog dizajna, kao na etiketama Blackhooka, Summerhooka, Winterhooka, stvara se utisak traljavosti, pogotovo sa alternativnim rešenjima. Bolje bi bilo da te boce imaju izgled obnovljene etikete, gde bi time dale dodatni šarm pakovanju.

 

dizajn-ambalaze-redhook7

dizajn-ambalaze-redhook8

 

Konzerve izgledaju sjajno, mada nismo sigurni zašto zelene imaju belu traku na vrhu, dok crvene koje nemaju ništa izgledaju mnogo bolje.

dizajn-ambalaze-redhook9

dizajn-ambalaze-redhook10

dizajn-ambalaze-redhook11 dizajn-ambalaze-redhook12

dizajn-ambalaze-redhook13

dizajn-ambalaze-redhook14

dizajn-ambalaze-redhook15

dizajn-ambalaze-redhook16

 

 

Pakovanje od 6 i od 12 flaša se nije mnogo promenilo po pitanju izgleda. Ponavljaju se značke i svi ostali delovi. Što nije loše kada se pogleda pakovanje i vidi da te značke izgledaju lepo. Sve u svemu, ovaj redizajn čini da Red Hook izgleda kao da je tu 35 godina, ali da drže do sebe, izgleda, identiteta i načina na koji se predstavljaju.