Osnovani 1928god. Dreyer i Edy’s je linija sladoleda. Od 2002 vlasnik je Nestle, ali se radi o istim identičnom sladoledu sa istim ukusom i istim receptom. U Zapadnoj Americi ova linija sladoleda se zove Dreyers, a u Istočnoj Americi se zove Edys. Glavni razlog za ovu promenu imena je taj što u Istočnoj Americi postoji konkurentni brend sladoleda koji se zove Breyers. Imena su data po osnivačima – Williamu Dreyeru i Josephu Edyu. Nedavno su objavili nove logotipe i nov dizajn ambalaže, čiji je autor agencija Sterlig Brands.

 

Dizajn ambalaže za Dreyers i Edy’s

Dizajn ambalaže za Dreyers i Edy’s 1

 

Dizajn ambalaže za Dreyers i Edy’s 2

 

Dizajn ambalaže za Dreyers i Edy’s 3

 

 

Prethodni logotipi su bili prilično dobri, lepi i jednostavni. Novi logotipi su dodali serife u okviru svoje tipografije i na taj način su odstupili od uobičajnog šablona. Dečak koji skače je bio zamenjen sa kornetom i dodat je tekst. Dvostruka ličnost brenda je oduvek predstavljala problem, zato što je teško zadržati dva identiteta i biti konzistentan za dva brenda. tako da je Edys znak ostavljao više prostora jer je bio kraći. Iskreno, ova promena se nama nije dopala. Svi kvalitetni elementi prethodnog logotipa su promenjeni, a ako je cilj bio da sve izgleda jeftinije, onda je ispunjen.

 

 

Dizajn ambalaže za Dreyers i Edy’s 4

Dizajn ambalaže za Dreyers i Edy’s 5

 

Stara ambalaža je bila standardna za ambalažu sladoleda. Nema mnogo preterivanja u dizajnu, sadrži veliku sliku proizvoda i grafiku. Novo pakovanje je bolje od starog, bar na prvi pogled. Logo je pametno integrisan u sladoled i pozadina je malo promenjena. Tu je i grafika, rukom nacrtana, tako da ima retro izgled. Utisak koji odaje ambalažaje bolji na prvi pogled. Nažalost, kada bolje sagledamo, posao je pola izvršen.

Dizajn ambalaže za Dreyers i Edy’s 6

 

Dizajn ambalaže za Dreyers i Edy’s 7

 

Dizajn ambalaže za Dreyers i Edy’s 8

Dizajn ambalaže za Dreyers i Edy’s 9

Dizajn ambalaže za Dreyers i Edy’s 10

 

Dizajn ambalaže za Dreyers i Edy’s 100

Dizajn ambalaže za Dreyers i Edy’s 12

 

Dizajn ambalaže za Dreyers i Edy’s 13

 

Pozadina je bolja na ovim svetlijim pakovanjima, jer sadrži malo više personalnosti.

 

Dizajn ambalaže za Dreyers i Edy’s 11

Dizajn ambalaže za Dreyers i Edy’s 8Dizajn ambalaže za Dreyers i Edy’s 15

Sve u svemu uprkos izvršenim zadacima, posvećenosti detaljima, redizajn jeste unapređenje u odnosu na stari i sa estetske strane i sa praktične. No ostaje utisak da dizajn sadrži previše fontova, previše stilova, previše elemenata, tako da je dizajn možda preteran, komplikovan i samim tim i zbunjujući za korisnike.