U ovom tekstu ćemo se osvrnuti na tri dizajna ambalaže, sa tri različita kraja sveta – Meksika, New Yorka i Budimpešte.

Dizajn ambalaže agencija Anagrama, Mother New Zork-a i Eszter Laki

 

Amado – Dizajniran od strane agencije Anagrama

 

dizajn ambalaže agencija anagrama, mother new york-a i eszter laki 2

 

Anagrama je agencija koja u kontinuitetu radi jako dobar dizajn ambalaže. Poslednji i verovatno najbolji dizajn je za Amado, koji je u vlasništvu Hajata. Radi se o pekari i poslastičarnici koja se može naći u okviru hotela Hajat u Polancu u Meksiku. Nazvan je po meksičkom pesniku Amadu Nervu. Identitet je baziran na arhitektonskom stilu meksičkog arhitekte Luisa Barragana i sadrži sistem dijagonalnih blokova u živim bojama i naglašenim šablonima u obliku cveta. Logo se lepo slaže sa ambalažom, a uklapa se i u okruženja sa nekim drugim bojama.

Zador – Ester Laki

 

dizajn ambalaže agencija anagrama, mother new york-a i eszter laki 3

 

Zador je linija luksuznih sapuna koja se proizvodi u Mađarskoj. Svaki sapun je upakovan ručno u njihovoj fabrici, umotan u ambalažu, prelepog dizajna koji je dizajnirala agencija iz Budimpešte – Ester Laki. Rukom su iscrtane sve cvetne šare i sistem je jednostavan za sve sorte sapuna. Logo je sam po sebi korektan, i slovo Z na crnoj foliji izgleda zaista elegantno i odlično. Paleta prirodnih boja će svakog korisnika prosto naterati da miriše Zador sapune po ceo dan.

30 Park Place – Mother New York

 

dizajn ambalaže agencija anagrama, mother new york-a i eszter laki 4

 

Dizajniran od strane New Yorškog arhitekte, ovaj projekat je pun pogodak. Robert A.M Stern je dizajnirao 30 Park Place, luksuzni stambeni blok u predgrađu New Yorka koji se zove Tribeca. Dizajn za ovaj luksuzni blok je pametan, luksuzan. Agencija koja stoji iza dizajna je Mothers New York. Dizajn je savršeno odrađen i isprepletana forma teksta je veliko oktriće. Monogram prati lepa, skladna tipografija, a identitet je odštampan na luksuznoj, pozlaćenoj foliji. Na zvaničnoj stranici 30 Park Placea možete videti više detalja o ovom identitetu.