TOR – Kreiran od strane agencije 7D8

 

dizajn ambalaže agencija 7D8, Eskima i Christopher Doyle 2

TOR je nova linija šampona i kozmetike za žene koju je kreirala Shannon Tor. Ona je prethodno radila na razvoju proizvoda. Takođe je radila istraživanja za mnoge poznate brendova. Sada prodaje svoje proizvode online i u salonima u Ilinoisu. Proizvod dolazi u tri različite varijante – za finu kosu, tanku ili srednju kosu, debelu ili uvijenu kosu. Za ambalažu je zadužena agencija iz Salt Lake City-a 7D8. Primenjen je minimalistički pristup, sa velikim simbolom koji ima tanke serife. Uz fotografije nalik onima koje radi Terry Richardson ceo projekat podseća na američki brend Apparel. Svakako je obraćano pažnje na finese i tipografija je dobro odrađena. Slova T, O i R su kružna i zauzimaju skoro pola boce, a dodati su i mnogi drugi različiti elementi.

 

Caffe Pagani – Kreiran od strane Eskimo agencije

 

dizajn ambalaže agencija 7D8, Eskima i Christopher Doyle 3

 

Caffe Pagani je pržionica kafe u Luganu u Svajcarskoj. Ona proizvodi kafu za hotele, restorane i kafiće. Radi se o porodičnoj firmi, osnovanoj 1949 godine. Nadamo se da trenutno rade na ažuriranju njihovog web sajta koji bi se poklapao sa dizajnom njihove ambalaže koju je dizajnirala ruska agencija Eskimo. Rad se bazira na kružnom kretanju prilikom prženja kafe, pa je shodno tome Eskimo dizajnirao kružni logotip koji predstavlja monogram duplog slova C. Cilindrično pakovanje koje podržava taj koncept lepog proizvodnog sistema u boji bakra, drveta ukombinovan sa lepo raspoređenom serifnom tipografijom, izgleda besprekorno.

 

Eat Burger – Kreirala agencija Christopher Doyle & Co

 

dizajn ambalaže agencija 7D8, Eskima i Christopher Doyle 4

 

Eat Burger je, kako ime kaže, mesto gde se mogu jesti hamburgeri. Nalazi se u predgrađu Sidneja. Autor logotipa je dizajner iz Sidneja Christopher Doyle. Logotip je jednostavan sa slovima E,A i T. Slova su postavljena u smeru kazaljke na satu. Logo je onakav kakvim ga vidimo, ali je uprkos tome što ne nosi neku skrivenu poruku, jako ubedljiv. Ambalaža hamburgera koja takođe sadrži slova E,A i T izgleda posebno lepo. Kao dopuna logotipu i tipografija, postoji ručno crtan layer koji posebno naglašava okruženje restorana koji se nalazi na plaži i daje celom projektu neki urbani izgled.